OM MIG

STEFAN JOHANSSON

Journalist, copywriter, författare & ghostwriter

Tel. 073-758 14 85
js.johansson@telia.com

 

1957: Jag föddes i Västervik.

1964: Började skolan och fick Eivor Petersson som lärare. Hon såg min talang för skrivande och gav mig många guldstjärnor. Eivor sådde där ett frö till en journalistkarriär.

1972: Tjatade in mig som springpojke och allt möjligt på Västerviks-Demokraten. Blev tabellpojke på söndagarna och fick så småningom börja skriva sportreferat.

1976: Anställdes på Västerviks-Demokraten som allmänreporter.

1979: Startade popsidan Ung Musik i Västerviks-Demokraten och dess systertidningar Oskarshamns-Nyheterna och Östra Småland.

1982: Värvades till Aftonbladet Ung.

1983: Frilansare som rockjournalist.

1984: Anställdes på poptidningen Okej.

1986: Värvades som redaktör till nya ungdomstidningen Action.

1987: Frilansare igen. Skrev bland annat för Slitz (när den var rocktidning)och en rad andra musiktidningar. Några år senare blev jag ombedd att hoppa in på Hänt Extra, och se där, det fungerade att vara kändisjournalist också. Men har allt sedan dess alltid återvänt till frilansandet utom när Aftonbladet ringde.

1997-1998: Tio månaders vikariat på Aftonbladet Nöje.

1998- : Frilansare. Reste över hela världen och gjorde resereportage, och återvände ständigt till den amerikanska södern, speciellt Louisiana. Medarbetat i Allt Om Vetenskap, Allt Om Vetenskap Tema Historia, Historiska Ögonblick, Reportage. Fast medarbetare på Hänt Bild där jag gör frågesport. Jag har spökskrivit två böcker, skrivit en kåserisamling, gjort en rad personporträtt i Allers, skrivit för Spoon Publishing och på senare år hjälpt en rad företag med copytexter, vilket inneburit att jag kombinerat journalistik med ett säljbudskap. Arbetar tätt tillsammans med Niklas Wrångberg på Position Förlag, vilket bland annat innebar att jag redigerade och skrev texter i boken ”Håll käft!”, boken om Västerviks rockhistoria www.position.nu.

Kommentarer inaktiverade.