NYHETER

17 maj 2016: Tisdag i Abborrkroken. Premier League är avslutad med mitt Arsenal som tvåa. Nu ser jag fram emot finalen i Champions League, där det blir lokalderby igen precis som 2014: Real Madrid vs Atlético Madrid. Sedan blir det som vanligt under EM: jag gör ett arbetsschema runt spelschemat i EM.
Ja, jobb, ja: har precis levererat två texter till Senior Editor Martin Engqvist på Spoon, som ska publiceras i Kombi. I morgon drar jag iväg på två reportage för Förvaltarens tidning I Mina Kvarter. All research för ett massivt uppdrag för ABB är gjord; nu väntar bara ett besök i en gruva. Jag ska ner en kilometer under marken. Spännande men lite skräckfyllt, så där.
Men mest vill jag sitta på min altan och dricka kaffe. Jag håller på att bli en riktig skärgårdsbo, som min dotter uttrycker det. Här finns lugnet, tystnaden och fantastiska grannar.

2 mars 2016: Ursäkta frånvaron. Lugnet här på landet saktar ner allting. Ett antal nya knäck i rullning, bland annat för Förvaltarens tidning I Mina Kvarter. Dessutom är jag igång med ett stort projekt där jag spökskriver åt en professor. Kolla in Klimatsmart Energi på Facebook, där professor Stenmark bollar med energilösningar.

Fredag 13 november 2015: Lite dåligt med uppdateringar på sistone. Jag har flyttat och sitter nu och skriver vid havet. Men här kommer lite skön läsning som ger dig tur denna dag. Jag har gjort två omslagsknäck i Kombi (#9 och #10) och ett porträtt av coole jukeboxsamlaren Göte Jönsson i #11. Läs nr 9 här. Läs nr 10 här. Läs nr 11 här.
Sedan kan du alltid läsa om Sundbybergs största hjältar Sumpan Allstar i Förvaltarens tidning I Mina Kvarter. Läs tidningen här.

10 september 2015: The Dynamic Duo på reportage. Jag och eminente fotografen Linus Hallgren hänger med ett dragracingteam i Lindesberg. Till höger Lars-Olof ”Lollo” Larsson, blytung mekaniker i Team Fordever.

IMG_1809

 

 

 

 

 

 

 

 

 

13 augusti 2015: Jag skriver om Harley Davidson i nya Kombi. Dessutom blir jag intervjuad i tidningen. Efter en sväng till Medelhavet är jag tillbaka på kontoret. Flera stora projekt i pipelinen för Förvaltarens kundtidning I Mina Kvarter och för några nya kunder. Läs Kombi här.

17 juni 2015: Lite nya texter om du har lust och tid att läsa. Jag har skrivit om Knock-Out Greg och cykelfabrikörn Martin Avander som gör Pilen-hojarna. Läs nr 4 här och nr 6 här.

4 juni 2015: Så mycket att berätta. Så lite tid. Jag har fullt upp och det känns som jag försummar hemsidan. Jag återkommer snarast med nyheter om knäck och projekt jag jobbat med senaste tiden.

25 mars 2015: Randat en bunt sköna texter till Förvaltaren. Gjort ytterligare ett knäck för ABB:s tidning. Det rullar på. Sedan har jag börjat på gym. Ja, ni läste rätt. Gym.

23 mars 2015: Jag säger bara: Martin Engqvist. Senior Editor på Spoon. Senior Editor i mitt liv. Vän. Mentor. Min Arsene Wenger i mitt skrivande.

10 februari 2015: Jag har börjat samarbeta med Purity Vodka i ett spänstigt och inspirerande marketingprojekt. Tillbringade dagen på destilleriet vid Ellinge slott i Skåne. Luktade, intervjuade, skrattade och provsmakade. It’s a dirty job, but someone’s gotta do it.

IMG_1440

22 januari 2015: Jag älskar sådana här människor: egensinniga, passionerade och genuina. Läs om ett gäng sköna bilnördar i mitt knäck. Läs här

21 januari 2015: Flitens lampa lyser i januarimörkret. Efter en reportageresa i Sörmland har jag satt två stora texter för nya kunder. Håller käft om vilka det är innan publicering. Jag har också gått vidare i copyspåret med två bourbondoftande texter till Philipson & Söderberg.

Om hörnet väntar projekt med Förvaltaren. Stort och viktigt möte om någon vecka.
Sedan det viktigaste: jag njuter fortfarande över mitt älskade Arsenals seger borta mot Man City. 2-0 och ett lysande spel. Wengers taktik höll hela vägen och detroniserade Aguero & co.

2 december 2014: Sorry att jag inte uppdaterat på länge. Jag har haft massor att göra de senaste månaderna. Tiden har inte räckt till för hemsidan. Dessutom har jag viktiga familjeanlägenheter att handskas med. Vi hörs.

2 oktober 2014: Min text om Purity Vodka publicerad i ansedda Fine Wine International.
Läs den här:FW3’14SVsj orfc_logo_big

5 september 2014: Over and out. Alla texter levererade. Nu drar jag på semester i två veckor. Du hittar mig nere på den turkiska medelhavskusten. I en solstol. Nära baren. Med boken ”Team of rivals”, en tegelsten om Abraham Lincoln, framför nyllet.

20 augusti 2014: Två stora copyjobb signed, sealed and delivered. Jag har också slutredigerat ett bokmanus. Nu går jag vidare med tre reportage för Förvaltarens kundtidning I Mina Kvarter. Klassiska reporterjobb, vilket alltid är kanon; tillbaka till rötterna, liksom. Återvänder dessutom till Mediaprofilering för ett fotbollsknäck.
Fotboll, ja: Premier League har börjat och mitt älskade Arsenal tog tre poäng hemma mot Crystal Palace. 0-0 borta mot Besiktas i Champions League-kvalet var okej och ger ett bra utgångsläge i returen nästa vecka.

gun__1405073635_3

3 augusti 2014: Haft några sköna semesterdagar hos mamma, pappa och syrran i Västervik. Nu vidtar några dagars jobb i min gamla hemstad med Niklas Wrångberg. Redigerar ett grymt spännande skriväventyr och randar copytexter.

21 juli 2014: Hängde på Väsby Rock Festival i helgen. Rockade stenhårt och förfriskade mig i baren. Här dricker jag med Ian Haugland. Europe gjorde ett kanongig på hemmaplan.

10 juli 2014: Här är hon: Rallydrottningen Ramona Karlsson. Hon gav en fantastisk intervju och visade stort tålamod med en efterhängsen reporter.

image

Foto: Steffen Nilsen

6 juli 2014: Full gas, ja. Här är jag vid starten på Finnskoga Motorstadion, två mil från norska gränsen. Följde en rallycrossdrottning och provgick banan.image

2 juli 2014: On the road. Jag gör knäck för två av Spoons kundtidningar. Första stopp är Sunne. Fortsätter sedan till Höljes vid norska gränsen. Där är det, bokstavligt talat, gasen i botten.
Så kul att vara reporter igen; hänga runt med anteckningsblocket i högsta hugg, surra med folk och skildra en stämning.

18 juni 2014: Niklas Wrångberg, min gode vän från Västervik, och jag har flera spännande projekt på gång. Nu ska jag arbeta med copytexter för en av hans storkunder. Vi har haft ett långt samtal nu på morgonen och hjärnstormat rubriker, meningar, deviser och coola vändningar.

Annars är det mest fotboll. VM i Brasilien kan vara det bästa VM jag sett och då har jag ändå sett varenda turnering sedan 1970 då Gordon Banks gjorde den omöjliga räddningen på Pelés nick.

 

16 juni 2014: Nytt, massivt copyjobb för Caroline Låftman på Philipson Söderberg. Alltid lika kul att skriva om sprit. Nu ska jag skriva om Purity Vodka, vilket sannerligen är en bra vodka.

 

 

7 juni 2014: Fram till för en vecka sedan hade jag två favoritlag i fotboll: Arsenal och Hammarby.

Nu har jag ett tredje.

Olympique Rissne F.C. Jag följde laget för ett reportage och blev imponerad. Jag insåg, att det här är fotbollens hjärta. När fotboll är kärlek, passion och glädje. Idag klev jag in på Sundbybergs IP och såg bortamatchen mot Norrort United. 3-3 i en stökig match.

orfc_logo_big

Forza!

 

: Nya numret av Philipson Söderberg Magasin är här. Läs min intervju med Petter. Det var ett fantastiskt möte där han verkligen öppnade sig. Dessutom skriver jag om asado, det sydamerikanska sättet att grilla på.

Philipsson Söderberg Magasin nr 1 – 2014

 

Nu lägger jag upp samma arbetsschema som för fyra år sedan. Fotbolls-VM börjar på torsdag och jag skriver, intervjuar och redigerar mellan matcherna. Det här är världens största idrottshändelse och jag missar inte en minut. Fotboll, förstår ni, är viktigt.

 

Kommentarer inaktiverade.