REFERENSER

Stefan är en mycket bra stilist och hans passion för Orden och Texten är stor och uppenbar. Oavsett ämnesområde är han en grundlig, noggrann och engagerad skribent som ofta hittar de små detaljerna som får storyn att lyfta.

Martin Engqvist

Editorial Development / Redaktör på Spoon

 

 

 

Vare sig det gäller texter om amerikansk matlagning, personliga reportage, resor, historiska företeelser eller företagsnyheter får Stefan läsaren att bli nyfiken och genast vill veta mera om ämnet. En passionerad skribent som får sina texter levande och naturliga. När man väl börjat läsa hans texter vill man inte sluta förren sista punkten är satt.

Niklas Wrångberg

Position Förlag.

 

 

När jag skulle skriva min bok Ett bedårande barns bekännelser tyckte jag att det skulle kännas bra, och tillföra mycket, att ha en samarbetspartner och ett bollplank. Stefan var den första jag kom att tänka på. Med en sin mångåriga bakgrund som en av Sveriges främsta rockjournalister kände jag mig trygg med att han kunde och förstod miljön och ämnet. Jag blev så nöjd med att slutresultatet att jag rekommenderade Stefan till Kee Marcello, när det blev dags för honom att skriva sin självbiografi. Det måste ha varit en bra rekommendation, för Kee:s bok blev en ännu större framgång än min egen bok. I vilket sammanhang jag än skulle behöva anlita någon som skriver initierat, snärtigt och flyhänt så är Stefan mitt förstaval. Att han dessutom alltid levererar i tid gör förstås inte saken sämre.

Peo Thyrén

Med ett förflutet i några av Sveriges största rockband genom tiderna: Noice, Easy Action och Sha-Boom. Arbetar numera som manager åt nya, unga artister och som Business Relations Manager på Wallmans Nöjen AB.

 

 

 

En vårdag drar en stormvind in på redaktionen.” Tjena”, säger en person i andra ändan av luren.” Jag har några krönikor att erbjuda. De är bra”, säger han och det handlar om livet på rätt sida av järnvägen i Västervik. Han berättar, jag säger hummande ja när jag får chansen. Stormvinden har besegrat mig och jag ber honom skicka några krönikor på prov. Jag faller pladask när de kommer.  Han berättar om sitt Västervik som han minns. Han ger sin kärleksförklaring till sin fröken i skolan. Han berättar om busen och kompisar och gitarren. Stormvinden älskade sitt barndomens Västervik. Jag köpte sex krönikor vill jag minnas. Några år senare köpte jag sex till. Ett bra köp. På köpet fick jag också lära mig känna stormvinden, eller Stefan som var han namn. En entusiast och en bra journalist. Så bra bra att jag kan kalla honom en riktig murvel. Att han sedan håller på fel lag i fotboll är inget att göra  åt. Alla kan inte vara perfekta…

Charli Nilsson

f d chefredaktör Västerviks Tidningen

 

 

Jag vet inte hur många bira jag är ”skyldig” Stefan. För många, antagligen. När jag var fattig rockstjärna och startade Easy Action 1983 blev han vår ”hovreporter” och tog notan på Ritz, Studion eller vilken rockklubb det nu var vi blev packade på. Men viktigast av allt: han trodde på mig. På min dröm. På min musik. Tidigt hösten 1986 var han en av dem som såg till att jag blev rockstjärna på riktigt: en bakfull söndagsförmiddag bjöd han på bacon och ägg och tjatade ner mig. John Norums tid i Europe var över och nu ville bandet ha mig som ny gitarrist. Jag tvekade. Stefan insisterade. Sade väl något om att, du är dum i huvudet om du tackar nej. Det skrev vi om i min självbiografi ”Rockstjärnan Gud glömde” (Forum 2011). Stefan var det självklara valet när jag behövde en ghostwriter. Med sitt stilsäkra och laddade språk, sin känsla och förmåga att tolka vad jag ville bidrog han i allra högsta grad till att göra boken till en storsäljare. Stefan är en fullständigt lysande skribent. Dessutom är han bättre än jag på luftgitarr.

Kee Marcello

 

 

Stefan – vän, bollplank och mycket uppskattad medarbetare sedan över 30 år. Inget ämne är honom främmande. Vare sig det gäller saker som ligger hjärtat nära som kryddstark mat från Louisiana eller rockjournalistisk – Stefan var ju faktiskt en av dem som upptäckte Europe och han bidrog starkt till att göra Def Leppard till ett av de stora banden i Sverige – vetenskapsjournalistik eller mer triviala ämnen som kändisjournalistik ger sig Stefan i kast med ämnet med en imponerande entusiasm och noggrannhet. Att han dessutom är en utomordentlig stilist gör ju inte saken sämre.

Jan Bard

Redaktionschef Hänt Extra / Hänt Bild

 

 

Akvarie-Leasing är inne i en mycket expansiv fas där vi får en rad nya kunder som vill göra våra akvarier till en viktig del av sin miljö, vare sig det gäller kontor, sjukvård eller äldreboende. Jag hade inte en tanke på att presentera vårt program för hyra av akvarier för potentiella nya kunder med informativa texter, där det finns en journalistisk grund men samtidigt ett kommersiellt budskap, innan jag träffade Stefan. Jag tipsades om Stefan av en annan av hans kunder och när vi druckit kaffe tillsammans förstod jag att jag var något bra på spåren. Stefan är en fantastisk skribent som kombinerar känsla för både människor och detaljer med ett kommersiellt tänkande. Han har förstått precis vad jag vill presentera. Han håller vad han lovar och lite till: han lyckas alltid hitta en ny vändning, en ny tanke eller intressanta citat. Jag blir alltid positivt överraskad när en ny text från Stefan landar i min inkorg. Stefan, med sin gedigna journalistiska bakgrund, är ett ”fynd” som copywriter. Han är noggrann och hängiven. Han ger sig inte förrän han hittat det lilla extra, och han levererar alltid i tid.

Carl-Eric Olsson

VD för Akvarie-Leasing AB

 

Jag är chefredaktör för 15 lokala månadsmagasin och ibland kör det ihop sig. Då ringer jag Stefan Johansson och frågar om han kan dra ihop en historia nu, eller om senast två timmar. ”Inga problem”, säger Stefan, och levererar i tid en skröna som nästan bara han kan. Inte minst stilistiskt. Hans grepp med ständigt nya utgångar och raka meningsbyggnader gör hans texter väldigt tydliga och klara, ger poänger en extra schwung och kan understundom läsas som ren poesi. Sitt omisskännliga uttrycksätt använder han också när han gör intervjuer och andra journalistiska uppdrag. En av mina andra favoritskribenter, författaren Torgny Lindgren, har något av samma stil som Stefan Johansson, men den senare är banne mig ännu lättare att läsa.

Jonas Wallmark
chefredaktör Mediaprofilering

 

Stefan Johansson är en ypperlig stilist och ständigt beredd att gå den extra milen för att nå fulländning. För att få läsaren att se, känna och förstå, skapar han texter som sprakar, bultar och belyser. Det, och att han aldrig missar en deadline, är hans signum.

Anne-Charlotte Eriksson 
Editor & Account Manager Spoon

 

 

Kommentera